miércoles, 11 de enero de 2012

Informació política del coordinador comarcal d´euia de la Conca de Barberà



Política local

En Primer lloc ens volem posicionar en contra del crèdit demanat per l'ajuntament de Montblanc per la compra de la cooperativa no per el fet si no per la situació econòmica que tenim a la nostre vila. Pensem que demanar un crèdit de 800 000 euros es una baix-anada. Qui ho pagara tot aixo? qui ho finançara? quines inversions econòmiques tindrà per la vila? Quant costara la seva remodelació? . Com no trobem cap resposta coherent aquestes preguntes no recolzem de cap manera aquesta decisió presa per l'ajuntament de Montblanc.

Política Nacional

El grup parlamentari ICV-EUiA assegura que la proposta "inacceptable" del ministre d’Economia és "una retallada més" de l'Estatut que ataca a l'autogovern i als drets socials dels catalans
El grup parlamentari roig i verd qualifica la mesura de "recentralitzadora", "regressiva" i "injusta" que respon a un pacte entre el centralisme i els mercats

  
La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha assegurat avui que la proposta del Ministre d'Economia i Competitivitat, Luis De Guindos, d'aprovar una nova llei amb estrictes instruments de control sobre els pressupostos de les CCAA és "una retallada més de l'Estatut de Catalunya" que ataca a l'autogovern, als drets socials dels catalans i catalanes i trenca el Pacte Constitucional, aquesta vegada sense el TC d'intermediari. "El control previ als pressupostos és un pacte entre els mercats i el centralisme, que ofega Catalunya alhora que retalla drets", ha denunciat Camats. "És una mesura no només recentralitzadora i regressiva des del punt de vista federal sinó que a més és injusta", ha denunciat Camats per la qual cosa ha instat al president de la Generalitat a "deixar de fer el doble joc al PP a Catalunya".

"És evident que el pacte fiscal està mort abans de començar", ha dit Camats que ha volgut preguntar a CiU "quina serà ara la seva proposta estrella?". A més, la portaveu parlamentària ha preguntat si "no els fa replantejar res a CiU, quan el PP és el principal soci tant de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona?", i ha instat totes les forces polítiques, especialment  a  CiU, a "trencar qualsevol acord de connivència política amb el PP".

De la mateixa manera, Camats ha lamentat que el Govern del PP aprofiti de manera oportunista la crisi econòmica amb el doble objectiu de retallar drets i privatitzar les empreses públiques i recentralitzar l'estat. "Sense autonomia financera ni econòmica no es pot parlar d'autonomia política", ha dit Camats que ha lamentat que el PP trenqui de manera absoluta el pacte constitucional. "Estem corrent el risc de fer de les CCAA un mecanisme de descentralització administrativa sense sobirania política", ha advertit Camats.

Per tot plegat, la portaveu parlamentària s'ha mostrat convençuda que la proposta de De Guindos és anticonstitucional per la qual cosa s'ha compromès a combatre-la "políticament i jurídicament" des del Parlament i des del Congrés però també democràticament. "Si algú pensa imposar aquesta mesura que significa un canvi en el pacte constitucional que afecta a la relació entre les CCAA i l'Estat, demanarem que es consulti a la ciutadania", ha dit Camats, que no ha descartat portar-ho al Tribunal Constitucional.

David Flor i Sánchez 
Coordinador comarcal d´euia de la Conca de Barberà
i de l´assemblea de Montblanc

No hay comentarios:

Publicar un comentario